Wat een jaar!

Vorig jaar schreef ik ergens dat 2017 het jaar van de waarheid zou worden voor wat betreft de ontwikkelingen van Schrijven en Doen. Na de start in 2014 volgde er een hele lange tijd waarin alles maar moeizaam van de grond kwam. Ik ben nu dan ook enorm dankbaar en trots dat ik mag vertellen dat het dit jaar een stuk beter is gegaan.

Die dankbaarheid gaat allereerst uit naar Degene in wie ik rotsvast geloof. In het boek waarin Hij Zichzelf aan ons bekend maakt staat:” Wees dus nergens bezorgd over. Pieker niet: ‘Wat moeten we eten?’ Of: ‘Wat moeten we drinken?’ Of: ‘Wat moeten we aantrekken?’ De mensen van de andere volken doen dat wél. Maar jullie hemelse Vader weet dat jullie deze dingen nodig hebben. Geef het Koninkrijk van God en het doen van Gods wil de eerste plaats in jullie leven. Dan zal Hij jullie al deze dingen geven. ” (uit de bijbel, Matteüs 6 vers 31 – 33) Dat is het afgelopen jaar voor mij dagelijkse realiteit geweest. Wij (mijn gezin en ik) voelen ons zeer gezegend. Gaat alles dan voor de wind en probleemloos? Zeker niet. Resultaten uit het verleden zorgen nog steeds voor een uitdagende toekomst. Maar daar liggen we niet wakker van. Hij zorgt voor ons.Dat betekent zeker niet dat ik achterover kan leunen. De combinatie Ora et labora (bid en werk) is een prachtige combinatie die ik iedereen kan aanraden.

Goed, tot zover mijn kerstoverdenking en inkijkje in mijn persoonlijke drijfveren. Kijk maar wat je er mee doet. (Als je nieuwsgierig bent naar meer, kijk dan eens op mijn persoonlijke website www.walterhobelman.nl)

Een goed zakelijk jaar dus. Het freelancen voor Achterhoek Nieuws is een mooie invulling van mijn zakelijke tijd. Elk interview, elk gesprek en elke ontmoeting was waardevol. Het is supermooi werk om uit al die gesprekken de juiste zaken te filteren en daar dan een ‘goed verhaal’ van te maken. Uit de reacties die ik krijg blijkt dat me dat bijna altijd naar volle tevredenheid lukt. Als ik dat nog niet gedaan had…bedankt voor je complimenten!

Naast het toenemende freelancen is ook mijn aantal opdrachtgevers goed gegroeid. Daarbij gaat het soms om kortlopende, maar gelukkig ook steeds vaker om langlopende projecten. En ook daarvoor geldt (nogmaals): hartelijk dank voor het vertrouwen dat je in Schrijven en Doen hebt gesteld! Laten we in 2018 vooral op diezelfde manier verder gaan met elkaar. En als je zelf enthousiast bent over Schrijven en Doen, dan mag je daar best met anderen in je (zakelijke) netwerk over praten. Wellicht kan ik ook voor anderen de juiste persoon zijn als het gaat om inspirerende en enthousiasmerende teksten of ideeën. Ben je toe aan een jubileumboek of een aantrekkelijk geprijsde special die huis-aan-huis verspreid wordt? Zoek je naar ‘nieuwe woorden’ om jouw aloude product of dienst eens anders onder de aandacht van je doelgroep te brengen? Ik denk graag met je mee en doe dat op een persoonlijke en no-nonsense manier.

Uiteraard wens ik jou, de mensen die je dierbaar zijn, je personeel, je collega’s én je concullega’s hele mooie kerstdagen toe en voor 2018 alle goeds, zowel privé als zakelijk. En als ik iets voor je kan Schrijven en Doen, dan hoor ik dat graag. Vanaf 2 januari 2018 ben ik weer beschikbaar.

Met hartelijke groet, Walter Hobelman